• HOME
  • 10 MOTIVE PENTRU CARE TREBUIE SA VIZITEZI INSULELE LOFOTEN
10 motive pentru care trebuie sa vizitezi Insulele Lofoten

Aici ai 10 motive care te vor inspira să vizitezi această regiune spectaculoasă nord-norvegiană :

1. Sate de pescari fermecătoare si cabane pitorești 

Călătorind în jurul insulelor, veți întâlni sate fermecătoare cu case colorate. Bărcile de pescuit acostate la chei sunt un semn clar al industriei principale de aici.

2. Plaje cu nisip alb

Cine nu iubeste plajele frumoase? Credeți sau nu, Norvegia are o mulțime de plaje cu nisip alb de-a lungul liniei lungi de coastă. Multe dintre ele sunt amplasate între munți abrupți și marea de culoare azurie.

3. Munți maiestuosi

Insulele sunt acoperite de munți abrupți și accidentați, care se ridică până la 1.100 de metri. Există mai multe drumeții scurte ușoare, dar spectaculoase, care sunt potrivite pentru majoritatea oamenilor. De exemplu, Reinebringen (448 de metri) lângă satul Reine.

4. Aurora Boreala

Vânătoarea pentru aurora boreală este un motiv excelent pentru a vizita nordul Norvegiei în timpul iernii, iar Insulele Lofoten nu fac excepție. Pregătește-te să experimentezi acest fenomen natural spectaculos, unde valuri colorate dansează pe cerul întunecat .

5. Activități pentru fiecare gust

Aventuri de pescuit pe mare, safari într-un RIB și excursii cu caiacul de mare sunt  activități populare pe Insulele Lofoten. Opțiunile sunt multe și suntem siguri că vei găsi activitatea ta preferată. Ești pasionat de surfing? Aceasta este de fapt una dintre cele mai nordice locații de surf din lume – și nu trebuie să fii un expert pentru a o încerca.

6.Schi

Ești un schior pasionat care caută o experiență de schi ieșită din comun? L-ai găsit! Munții abrupți sunt perfecti pentru aventurile în afara pistei și oferă priveliști uimitoare.

7. Liniste

Peisajul insulei Lofoten este accidentat și clima poate fi aspră, dar are și un sentiment de liniște. Cu casele și satele izolate, plajele lungi, mâncarea naturală și priveliștile spre Marea Nordului, o vizită aici este o evadare dintr-o viață de zi cu zi agitată.

8.Cultura locală ospitalieră

Există ceva special în temperamentul oamenilor care trăiesc în nordul Norvegiei. Poate că s-au adaptat la climatul aspru și iernile întunecate? Cu siguranță sunt foarte ospitalieri și au un mare simț al umorului. Asigurați-vă că vă opriți și vorbiți cu oamenii pe care îi întâlniți.

9. Experiențe culinare

Rafturile din lemn umplute cu peste sunt o priveliște caracteristică în Insulele Lofoten. Acesta este un mod tradițional de conservare a codului, atârnându-l să se usuce pe vreme nefavorabilă. Stocul a fost unul dintre principalele articole de export din Norvegia încă din epoca medievală. Gustați-l la nivel local sau încercați fructe de mare proaspete .

10. Pescuitul 

O excursie la pescuit in Lofoten, cel mai pitoresc arhipelag din nordul Norvegiei si cu cele mai vechi traditii in pescuitul codului, poate fi un vis implinit. In aceste excursii de pescuit, se pot prinde adesea cod si macrou dar si hering, pesti rosii, pesti pisica si multe alte specii, uneori si halibut.