• HOME
  • COPACUL OSLO - ARTă, NATURă șI TEHNOLOGIE
Copacul Oslo - artă, natură și tehnologie

Acest copac artificial plin de LED-uri este piesa centrală a Trettenparken, un parc urban din Oslo, un loc grozav pentru a petrece timp vara.

Instalația are 14 metri înălțime și are 15 000 de frunze cu un total de 150 000 de lumini LED controlate de computer care pot crea un număr infinit de modele și efecte dinamice. Lumina colorată este inspirată din natură și simbolizează toate cele patru anotimpuri.

Această instalație de artă modernă adaugă o notă de interes unui cartier comercial și industrial din Oslo, pe tot parcursul anului. Este un cadou pentru orașul Oslo și va fi în vigoare cel puțin până în 2024.

Proiectul este special adaptat pentru a rezista climei norvegiene și încă funcționează în ciuda zăpezii și a temperaturilor scăzute și este rezultatul unei colaborări în materie de producție și design.

Cele 150.000 de lumini LED ale copacului sunt estompate noaptea, așa că cel mai bun moment pentru a aprecia opera de artă care își schimbă culoarea este seara devreme.

"Arborele Oslo este o instalație de artă fermecatoare și sper că va deveni un loc de adunare și de bucurie pentru oameni de toate vârstele. Aștept cu nerăbdare să împărtășesc experiența cu oamenii din Oslo și cu alții care vizitează ” , a spus Stein Erik Hagen, fondatorul copacului.

Credit: https://www.oslotreet.no/english