• HOME
  • LAGUNA ALBASTRă - ISLANDA
Laguna Albastră - Islanda

Reykjanes, este o peninsulă cu țărmurile franjurate de valurile oceanului situată la vest de aria metropolitană a Reykjavikului. Este zona cu cea mai mare activitate termală din țară: temperatura fumarolelor depășește la Grindavik și Gunnuhver 280 °C. Sentimentul de dezolare care s-ar putea să vă cuprindă străbătând câmpurile întunecate de lavă ale acestei peninsule va dispărea imediat ce veți descoperi Laguna Albastră, cel mai cunoscut complex termal din Islanda, situat la 40 de km de Reykjavik. Laguna a fost creată accidental în anul 1976, când centrala electrică din Svartseng a deversat ape sărate peste câmpurile de lavă din apropiere.

Priveliștea bazinelor naturale învăluite în aburii care se ridică din apă în nuanțe acvamarin vă vor cuceri cu siguranță.

Popularitatea Lagunei Albastre este în continuă creștere. În afară de posibilitatea de a intra în aceste ape turcoaz, oaspeții au la dispoziție o baie de abur și o saună, o cascadă care oferă un masaj energizant, iar pentru cei care doresc intimitate Exclusive Bath and Lounge oferă 6 saloane, un lounge modern și un bazin privat cu acces la lagună. Tot aici există și un restaurant select, un bar, o cafenea și un magazin care comercializează produse pentru îngrijirea pielii, cadouri și suvenire. Complexul are un hotel de lux cu 62 de camere, un spa subteran, o lagună bogată în minerale și două restaurante.

 Condé Nast Traveller a inclus Laguna Albastră în topul celor mai bune spa-uri din lume. În 2012, Laguna Albastră a fost numită una dintre cele 25 de minuni ale lumii de către National Geographic, propulsând apele maiestuoase și vindecătoare în topul destinațiilor de călătorie globale, având peste 400.000 de vizitatori anual.

Laguna Albastră este un adevarat spa geotermal cu apă caldă, cu temperaturi cuprinse între 37-40 de grade Celsius. Aceste ape, aduse de izvoarele subterane sunt bogate în dioxid de siliciu, un mineral benefic pentru piele.

Arhitectura și designul lagunei conturează echilibrul și armonia între om și natură. De la coridorul șerpuit de lavă care conduce oaspeții în complexul principal, până la ferestrele din bazalt din interiorul clădirii, la peisajul acvatic feeric al lagunei, fiecare detaliu este calibrat pentru a unifica experiența vizitatorului cu mediul vulcanic. Impactul asupra mediului este minimizat. Acest respect  pentru pământ poate fi văzut și în potecile care au fost construite în câmpurile de lavă, păstrând vitalitatea sa estetică fără a-l deteriora.

Este ușor de înțeles de ce acest complex lagunar este unul dintre cele mai populare atracții ale Islandei. Combină peisajul de altă natură care definește această insulă cu o experiență de scăldat de lux. În timpul iernii, nu este nimic mai bun decât să ajungi în complex, în timp ce zăpada cade în jurul tău. Cei care sosesc dintr-un zbor pe distanțe lungi se pot relaxa înainte de a se îmbarca în aventurile lor islandeze sau este o modalitate perfectă de a încheia o zi de vizitare a obiectivelor turistice din jur. Vizitați Laguna Albastră pentru a îmbrățișa cultura islandeză și pentru a vă bucura de peisajul unic în același timp!