• HOME
  • TOP 5 LOCURI DE UNDE PUTETI ADMIRA AURORA BOREALA
Top 5 locuri de unde puteti admira Aurora Boreala

Nimic nu se compara cu dansul hipnotic al Luminilor Nordului.  Este o experienta care te urmareste toata viata,  pentru ca, asa cum se spune in folclorul norvegian, cei care au norocul sa admire acest fenomen sunt binecuvantati.

Pe cat de spectaculoasa este aparitia Aurorei Boreale, pe atat de capricioasa se dovedeste in unele cazuri. Sunt cateva conditii esentiale care trebuie intrunite pentru a va bucura de acest fenomen, dar cea mai importanta este urmatoareal: calatoriti in nordul Europei.

Am selectat pentru dumneavoastra cele mai frumoase 5 destinatii de unde nu numai ca puteti admira Aurora Boreala, dar veti avea parte si de experiente culturale deosebite:

 

1) Tromso, Norvegia

Localizat dincolo de Cercul Polar, orasul Tromso a devenit in ultimii ani principalul punct pentru “vanarea” Aurorei Boreale. Orasul este micut, dar cochet, iar aici puteti descoperi cea mai nordica universitate din lume si cea mai nordica berarie. Cand conditiile meteorologice sunt bune, Aurora Boreala poate fi observata din oras, insa daca ajungeti aici, cel mai bine ar fi sa calatoriti in imprejurimi, acolo unde poluarea luminoasa redusa faciliteaza admirarea fenomenului. Unde mai punem ca orasul este inconjurat de zone salbatice de o frumusete divina.

 

 

2) Insulele Lofoten, Norvegia

Incadrat de munti ce par a se ridica direct din apele marii, arhipelagul salbatic al insulelor Lofoten este de o frumusete rapitoare. Cu o istorie ce isi extrage seva inca din perioada vikinga, aceste insule care la prima vedere ar parea ostile activitatilor omenesti, gazduiesc galagioase si colorate sate pescaresti. Pentru o experienta autentica innoptati in Rorbuer - cabine pescaresti traditionale - si savurati un ceai in asteptarea Aurorelor Boreale.

 

3) Islanda

Fie ca alegeti tarmul sudic impodobit de cascade, geyzere si plaje vulcanice, vestul tarii brazdat de fiorduri, nordul mistic dominat de lacul Myvatn, sau centrul tarii desprins din peisajele selenare, Islanda completeaza experienta observarii Aurorei Boreale prin ale sale peisaje de vis.

 

4) Parcul National Abisko, Suedia

Localizat in nordul tarii, la cativa kilometri de granita cu Norvegia, parcul national Abisko se dezvaluie turistilor sub forma unui paradis ascuns, dominat de splendide canioane, lacuri si cascade. Daca sunteti in cautarea unei atmosfere intime, desprinsa  de lumea moderna, atunci Abisko este locul ideal. Populatia numara nu mai putin de 100 de locuitori, iar in noptile lungi si linistite de iarna, strigate de elan se aud in ecoul vailor. 

 

5) Laponia, Finlanda

Laponia nu este doar tara lui Mos Craciun, ci si un loc ideal pentru vanarea Aurorei Boreale. Rovaniemi, Ivalo, Levi si Kemy sunt cateva dintre localitatile unde puteti poposi in asteptarea Luminilor Nordului. Experienta poate fi completata cu practicarea unor sporturi de iarna, excursii cu sania trasa de reni sau caini Husky, precum si vizitarea unor comunitati Sami.