• HOME
  • APA TERMALă A LAGUNEI ALBASTRE - TRATAMENT PENTRU PSORIAZIS
Apa termală a Lagunei Albastre - Tratament pentru psoriazis

Laguna Albastră oferă bunăstare și frumusețe pentru mintea, corpul și spriritul tău!

Datorită apei cu o compoziție chimică unică, nămolului alb cu proprietăți terapeutice, precum și numeroaselor tratamente care se pot face aici, Condé Nast Traveller a inclus-o în topul primelor zece spa-uri din lume.

Conținutul ridicat de silicați a făcut ca rocile să se sudeze, apa să nu se mai poată scurge în pământ și să se acumuleze în craterele vulcanice. Compoziția sa chimică și bacteriologică este unică în lume, pe lângă calciu, natriu, magneziu, clor, flor, dioxid de carbon, dioxid de siliciu și hidrogen sulfurat, conține și alge verzi și albastre care îi oferă o culoare deosebită. Apa are temperatura de 37-40 °C, salinitatea de 2,5%, pH-ul de aproximativ 7,5 și este schimbată la 40 de ore.

Plutind în această apă bogată în minerale, simți o stare profundă de relaxare, extrem de meditativă. Interacțiunea hipnotică între a pluti și masajul ușor, calmează corpul și mintea, atenuează stresul și ameliorează durerea.

În lagună există și spații speciale pentru tratamente de înfrumusețare. Tratamentele oferă corpului strălucire, întinerire și relaxare. Proiectată în funcție de tipul de piele, fiecare terapie se bazează pe proprietățile apei geotermale compusă din siliciu, alge și minerale. Silicele, mineralul alb principal al lagunei, curăță și întinerește pielea, oferindu-vă un aspect proaspăt, pur și strălucitor. Algele sunt extraordinar de dinamice. Acestea reînnoiesc, hrănesc și hidratează pielea, oferind strălucire de durată, iar mineralele exfoliază pielea și stimulează circulația.

Pe măsură ce s-a răspândit vestea despre proprietățile vindecătoare ale lagunei, apa a devenit centrul cercetării științifice intense. În 1995, cu o mulțime de studii care confirmă puterile remarcabile ale apei de mare geotermale, a fost deschisă o clinică pentru tratamentul afecțiunilor cronice ale pielii, un exemplu fiind tratamentul psoriazisului. Sub supraveghere medicală, vizitatorii se pot scufunda în apa bogată în minerale, experimentând abilitățile ei benefice. Baia geotermală este urmată de terapia cu raze UV și de produsele de tratament pentru îngrijirea pielii. Dermatologii examinează regulat pielea pacienților și evaluează rezultatele. Pentru ca tratamentul să dea rezultate mai rapid, pacienții trebuie să aibă un stil de viață sănătos: să consume multă apă, să reducă consumul de alcool și să facă sport.

Complexul lagunar finanțează, de asemenea, un spectru larg de cauze filantropice în domeniile sportului pentru tineri, artelor, sănătății, contribuind la bunăstarea comunităților din Peninsula Reykjanes și din întreaga țară.